Город

Великоплідний, салатний, солодкий томат для теплиць і відкритого грунту.

Добрий день, садівники і городники!

Сортів і гібридів томатів на сьогоднішній день виведено величезну кількість. Кожен раз стоїш перед вибором – що ж вибрати? І мені хочеться вам допомогти в цьому виборі. Один з томатів, який рекомендую вам виростити – це великоплідний червоний томат універсального призначення під красивою назвою .

Це новий сибірський сорт, який не раз перемагав на виставках у категоріях: врожайність і максимальний розмір плодів. Можу відразу сказати, що такі важковаговики у мене не виросли (виробник обіцяв до 1кг). Але все таки вартий уваги, навіть незважаючи на те, що багато плоди у мене тріснули (напевно була не правильна агротехніка).

Виробник рекомендує вирощувати його в теплиці або у відкритому грунті. Я ж вирощувала в полікарбонатній теплиці. І так як це високоросла рослина, у теплиці воно у мене виросло більше 2-х метрів. Коли кущ виріс до стелі теплиці, я пріщіпнула верхівку, щоб зупинити зростання і перенаправити всі живлення на формування і дозрівання помідорів.

Висаджувала дві рослини в одну лунку (це мій улюблений спосіб посадки) у віці 55 днів. І кожна рослина повела в 1 стебло, саме так рекомендує формувати виробник. На кожному стеблі сформувалося 6 і 9 кистей, в яких зав’язалося від 3 до 8 плодів. На тих кистях, де було по 3 плода, маса їх була більшою, а де було по 8 – плоди були поменше. Висновок:

Якщо хочете отримати великі томати, то в кисті залишайте не більше 2-3-х квіток, а якщо багато томатів, то залишайте всі квіти, які зав’язалися.

Мені ще сподобалося те, що МАРШАЛ ПЕРЕМОГА зав’язав за час вегетації всі кисті, навіть при дуже високій температурі в теплиці, яка доходила до +50С. Хочу порадити – не поливайте часто томати під час наливання плодів і вчасно знімайте з куща достиглі томати, інакше вони можуть розтріскуватися.

Тут ви можете подивитися відеоролик про те, що потрібно зробити, щоб зменшити розтріскування томатів:

Томат відноситься до среднеспелому сорту, від сходів до початку дозрівання помідорів 110-115 днів. До кінця липня, коли рослинам виповнилося 135 днів, на стеблах повністю дозріло по 5 кистей. Всі томати виросли великими, середній вага у мене був 350-400г.

Смак томатів солодкий, з легкою кислинкою, дуже гармонійний. М’якоть ніжна, соковита, “кавунова”. Шкірка дуже тонка. Коли разрезаешь помідор відразу ж відчуваєш яскравий томатний аромат. Насіння не багато.

дуже смачний у свіжих овочевих салатах і нарізки. З нього виходять чудові соки, соуси, кетчупи. Можна використовувати для зимових салатів. Помідори можна збирати в недозрілому вигляді, і вони чудово дозрівають і не втрачають своїх смакових якостей, і зберігаються до 3-4 тижнів.

Цей томат є сортом, тому можна і потрібно заготовлювати свої насіння, які обов’язково повинні потрапити у вашу колекцію томатів. Це відмінний сорт з гарним смаком. Його варто вирощувати. Удачі!

Ви можете подивитися відеоролик про :

Подивіться інші публікації про сорти ТОМАТІВ:

Спасибі, що дочитали статтю або подивилися відео. Буду вдячна, якщо поставите лайк та поділіться посиланням в своїх соцмережах.

Якщо Ви хочете дізнатися більше про вирощування різних садово-городніх культур, а також рецепти консервування овочів, то дивіться відео-ролики на нашому каналі Підписуйтесь на наш .

Буде ще багато цікавого!