Кулінарія

Рецепти домашнього печива з прянощами

Домашнє печиво – це особливий рівень майстерності в кулінарії. Звичайно, печеньеможно купити, причому на будь-який смак, але наскільки воно корисно і що в ньому не завжди можна перевірити. А ми рекомендуємо освоїти кілька рецептів домашнього печива. Саме святкове печиво – це імбирне, його готують на Різдво чи на Новий рік. Домашнє печиво може стати милим подарунком або частуванням на роботі, якщо у вас намічається торжество.

Прянощі і спеції для домашнього печива

Найчастіше використовують солодкі прянощі, або ті, які надають яскравий аромат.

, , :

підходить для святкового різдвяного печива. Також можна додавати прянощі окремо, в шоколадне, горіхове печиво і не тільки.

, :

солодкий ванільний смак підійде для кокосового і сирного печива.

:

відмінний варіант для обсипання домашнього печива, можна какао змішати з корицею. Какао додасть шоколадний аромат тесту.

Приправа для випічки

Смачне печиво, яке пахне “святом” можна приготувати разом з приправою “Айдиго” “ . Ви можете додати всього лише 1 чайну ложку в тісто і воно відразу придбає пряний аромат.

Желатин для глазурі і посипка для прикраси

Плюс глазурі в тому, що вона універсальна, підходить для печива, пряників, булочок і пасок. Нижче рецепт глазурі без яйця. Зверху вироби можна прикрасити посипкою.

Рецепт універсальної глазурі

Інгредієнти:

– 1 ст. л.

Желатин – 1 ч. л.

Вода – 6 ст. л.

– 1 ч. л.

Для початку желатин замочуємо в 2 ст. л води для набухання. А так само в сотейник відправляємо цукор 4 ст. л води. Ставимо на плиту і варимо, поки не закипить, й цукор не розчиниться. Як тільки все відбудеться, то відправляємо туди желатин, швидко перемішуємо, рахуємо до 10 і знімаємо з вогню.

Беремо міксер і починаємо збивати на середніх оборотах, після пару хвилин збивання додаємо лимонний сік і збільшуємо обороти, ще хвилину збиваємо і вимикаємо. Всі глазур готова. Її потрібно відразу розлити по печінкою.

Рецепт вівсяного печива з медом і сметаною

У вівсяне печиво підійде родзинки, подрібнені горішки, кокосоваястружка або кунжут.

Інгредієнти:

– 150 г

– 200 г

– ½ Ч. л.

Вершкове масло – 100 г

– 1 ст. л.

Сметана – 150 мл

Яйце – 1 шт

Вівсяні пластівці подрібніть в блендері. Борошно з’єднайте з содою.

Розітріть масло кімнатної температури з цукром. Додайте мед, сметану, яйце і збийте міксером. Після перемішайте з вівсянкою. Потроху додавайте суміш з борошна з содою і замішують тісто. Деко застеліть пергаментним папером і ложкою викладіть на нього печиво. Випікайте 10-15 хвилин при температурі 200 °С.

Інгредієнти:

– 2 склянки

Масло вершкове – 110 гр.

Яйце куряче – 2 шт.

Горіхи (волоські або фундук) – 110 гр.

– 140 гр.

– 3 ст. ложки

Сметана – 1. 5 ст. ложки

1. Горіхи злегка подрібнюємо і обсмажуємо на сухій сковороді до легкого золотистого кольору.

2. До горіхів на сковороду викладаємо: розтоплене масло, цукор, мед, сметану – і при постійному помішуванні кип’ятимо при середньому вогні 1 хвилину.

3. Пластівці геркулеса подрібнюємо блендером, у кавомолці або м’ясорубці.

4. Масу охолоджуємо до теплого стану, додаємо яйце і перемелений геркулес – перемішуємо до однорідного стану.

5. Деко покриваємо пергаментним папером, викладаємо на неї десертною ложкою тісто і надаємо форму коржика.

6. Ставимо деко з печивом в заздалегідь розігріту духовку до 200-220 градусів і випікаємо при цій температурі 15 хвилин.

7. Як тільки печиво потемніє пора виймати.

8. Викладаємо на дощечку і даємо охолонути протягом 10 хвилин.

Рецепт печива картопля

Саме какао придастпеченью превлекательный вигляд і не дасть йому прилипати до рук.

Інгредієнти:

Печиво – 300 г

Згущене молоко – 5 ст. л.

Масло вершкове – 80 г

– 3 ст. л.

– 1 ч. л.

Перетерти в м’ясорубці печиво. Додати до нього розтоплене масло, какао та згущене молоко.

Перемішуємо всі інгредієнти. Формуємо з отриманої маси солодку “картоплю” і відправляємо мінімум на 2 години в холодильник. Вже просочені печиво посипаємо какао.

Рецепт імбирного печива

Аромат печива настільки смачний, що його навіть використовують у парфумерії. Маркетологи пропонують використовувати запах випічки в магазинах, саме він приваблює покупців. І хочемо зауважити, що саме набір прянощів дарує такий чарівний аромат.

Інгредієнти:

– 250 г

Яйце – 1 шт.

Масло вершкове – 100 г

– 100 г

2 ч. ложки

– 1 ч. ложка

1/2 ч. ложки

– 1/2 ч. ложки

– 1/2 ч. ложки

– 1 ч. ложка

1 ст. ложка (25 г)

1/2 ч. ложки

1 щіпка

Перше, що треба зробити, – це дістати вершкове масло і залишити його на кухні при кімнатній температурі на годину-дві, щоб воно размягчилось. Яйця бажано щоб теж не були холодні, так що їх можна дістати заздалегідь або зігріти в теплій воді.

Змішуємо мелені імбир, корицю, кардамон, духмяний перець, гвоздику і соду. При відсутності якихось спецій в молотом вигляді подрібніть їх у кавомолці, ступці або іншими способами.

Додаємо дрібку солі і перемішуємо.

Просіваємо до спецій борошно і какао і перемішуємо. Якщо ви хочете отримати світлі печива, то какао додавати не треба. Також на колір можна впливати цукром.

В окремому посуді розтираємо міксером масло з цукровою пудрою. Повернуся до питання про кольорі: якщо використовувати звичайну цукрову пудру, то, як ви розумієте, вона трохи освітлює печиво. Якщо ви бажаєте отримати досить темні печива, то використовуйте дрібнозернистий коричневий цукор.

До масляної суміші додаємо яйце і рідкий мед (якщо мед густий, то просто трохи підігрійте його на водяній бані або в мікрохвильовій печі). Перемішуємо до однорідного стану.

Додаємо цю масу в борошно зі спеціями і ще раз вимішуємо. Можна міксером на маленькій швидкості, можна руками.

Тісто виходить м’яким і трохи липким. Нехай вас це не лякає. Загорніть його в харчову плівку (або покладіть в звичайний пакет) і покладіть в холодильник на годину.

Через годину дістаємо тісто, ділимо його на 2 частини: одну частину прибираємо в холодильник, іншу розкачуємо за допомогою качалки на аркуші пергаменту або килимку, на ньому ж будемо і випікати, тому що перенести наші майбутні печива на деко, не деформувавши їх, буде досить складно.

Розкачуємо тісто дуже тонко – 1-2 мм, при випічці печиво трохи підніметься, але все одно буде досить тонке і хрустке. Якщо ж ви раскатаете тісто товщі, до 5 мм, печиво вийде товсте і м’яке, скоріше це вже навіть не печива, а імбирні пряники. При розкочуванні тісто можна накрити другим листом пергаменту для того, щоб воно не прилипало до качалці.

Вирізаємо фігурки за допомогою формочок. Не розташовуйте їх дуже близько один до одного, печива під час випічки трохи збільшаться в розмірі і можуть злипнутися. Зайве тісто і прибираємо поки ховаємо в холодильник.

Обережно переносимо аркуш пергаменту на деко і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 5-6 хвилин, якщо ви робите печиво товщі, час випічки збільшіть до 7-8 хвилин. Поки печиво випікається готуємо наступну партію.

Відразу після випічки печива м’які, але після остигання стають твердими і хрусткими. Тому протягом 30 хвилин після випічки печиво слід тримати на рівній поверхні, щоб уникнути деформації їх форми.

Посилання на джерело

Підписуйтесь на наші аккаунти в соцмережах:

  • Кожен день нові рецепти та огляди.
  • Оперативна інформація про знижки та новинки.
  • Беріть участь в конкурсах та отримуйте призи.