Курка в кефірі
Для приготування такої курки потрібно всього 3 простих продукту (плюс спеції і сіль). Курку запікаю в духовці відкритим способом, і вона завжди виходить неймовірно ніжна і смачна. Щоб надати їй красивого апетитний колір, використовую дуже простий прийом.
Порції 11 шт.
Час підготовки 4 години Час приготування 40 хвилин
Інгредієнти
- 1,5 кг курка
- 1 шт. ріпчаста цибуля (великий)
- 500 мл кефір
- 1 ч. л. паприка (солодка мелена)
- за смаком мелений перець
- по смаку сіль
Інструкції
1. Курку розрізаємо на 11 шматків (хребет не використовуємо). Посипаємо шматки сіллю, меленим перцем і викладаємо в миску.
2. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями або пір’ям, тиснемо рукою на дошці до виділення соку і відправляємо до курки.
3. Вливаємо кефір (у мене 3,2%).
4. Ще трохи зверху солимо і перчимо. Добре перемішуємо, накриваємо і ставимо в холодильник на 4 години (краще залишити на ніч). Маринад складається всього з 2 продуктів.
5. Курку виймаємо з кефіру маринаду і викладаємо у форму (цибуля не використовуємо).
6. Щоб при запіканні у курки вийшла яскрава апетитна скоринка, посипаємо її солодкою паприкою і за допомогою кисті розподіляємо по всій поверхні шматочків. Ставимо в духовку при 180 градусів на 40 хвилин.
7. Блюдо пахне приголомшливо. Ось така красива і соковита курка виходить.
8. Готову курку перекладаємо на тарілку і відразу подаємо з улюбленим гарніром. За рахунок кефіру і цибулі курка стає неймовірно ніжна і смачна.
Приємного апетиту!