Кулінарія

Глава 6 кулінарна. М’ясо по-французьки, ліниве.

Неділя у нас важкий день. Виспавшись на тиждень вперед і вставши в обід (відразу тапками не кидайте, я серед тижня встаю о 7 ранку і лягаю не раніше 2 ночі), усвідомлюєш, що справ багато, а часу мало. Треба вивести статистику по Дзену і Паблико за тиждень, порадіти чи застрелиться. Та я запустив канал в Паблико і якщо комусь цікаво, пишемо в коментах, поспілкуємося. Зробити уроки з сином, точніше допомогти йому з одного предмета, за яким у мене відкрився талант на четвертому десятку років. Але, а найголовніше зробити максимально смачно і хоча б на 3 дні їжі.

У ці вихідні , до джентльменського набору, додався матч “Спартака” з футболу. Коли все встигнути, не зрозуміло. Відкривши улюблений канал, ще виявилося під 100 повідомлень, на які треба відповісти.

-я потрапив – промайнуло у вже втомленою голові.

Швидко зробивши, на голодний шлунок, статистику, пішов снідати. Яке щастя, коли вдома вона, кохання всього мого життя і годувальниця в одній особі. Гаряча кружка кави, смачний, довгий, недільний сніданок і я готовий до праці та ще раз до праці. Швидко помивши завантаживши посуд в машинку, виніс сміття і зустрічайте мене улюблені мої передплатники. Три-чотири години на відповіді, перегляди, дочитки і

-тато через годину футбол, коли будемо робити моє – пролунав голос синочка

-коли я буду писати статтю – завив в мені втомлений письменник – стільки днів не писав

-видно не сьогодні – був мій суворий батьківський відповідь

– коли їсти будеш готувати – пролунав голос з кімнати коханої

У цей момент захотілося мати брата близнюка або клону. Ще уроки. Розставляємо пріоритети.

-сина тягни прибамбаси, будемо робити.

Швидко і якісно зробивши синові урок, після чого він радісно сів дивитися футбол. А я побрів на кухню. Там мене чекав шматок м’яса, цибуля, помідор, картопля і навіщо то морква.

-ну я її побачила і почистила – вимовила кохана.

-ну як так – пролунав голос дитини із залу

-забили?

– ні, Соболєв знову (далі не передається лексикон затятого вболівальника Спартака)!

Експериментувати або робити улюблене французьке м’ясо бажання не було. Руки то ж не хотіли слухатися і нарізали м’ясо на гуляш, тобто квадратиками. Дивлячись на міні шматочки, у формі для запікання , дозрів план. Поверх м’яса лягли кільця цибулі. Приправили, посолили і перемішалися. Крупно натерти моркву і теж перемішалося. Картопля , майонез, ще раз сіль, приправа і ретельно перемішавши. Згадав про помідор. Ні, не вгадали, не перемішав, зверху кружальцями поклав і в духовку.

Якщо хтось думає, що вийшла бяка, помиляється, вийшло дуже навіть смачно, як м’ясо по-французьки, тільки упереміш!

Приємного апетиту.

Підписуйтесь, пишіть коментарі і ставте лайки, дуже треба, Дзен вимагає, інакше грошей не заплатить на нові продукти для нових рецептів!

#подорожі #їжа #кулінарія #м’ясо #франція